W dniu 2 września podczas"Festiwalu miodów i żywności ekologicznej" Koło Gospodyń "Zielinianki"w Zielinie realizowały projekt "Natura od kuchni".
Celem ogólnopolskiego konkursu „Natura od kuchni” organizowanego przez Lasy Państwowe jest promowanie i upowszechnianie wiedzy na temat zdrowej żywności pochodzącej z polskich lasów. Koła gospodyń wiejskich to skarbnica wiedzy kulinarnej jak i kultury regionalnej. Właśnie dlatego do Nich skierowany jest ten konkurs. Polska to kraj, w którym nie brakuje leśnych produktów, a znajomość możliwości ich wykorzystywania jest nadal niewielka.
Panie z KGW "Zielinianki" w Zielinie przygotowały na degustacje:
- gołąbki z dziczyzna i kasza gryczaną z sosem grzybowym
- pierogi z kapustą i grzybami
- pierogi z mięsem z dzika
- zupę grzybową
- chleb z żurawiną
- bigos myśliwski
- gulasz z jelenia
- wędliny z dziczyzny
 
Było bardzo smacznie.